donderdag 13 augustus 2015

Klaargemaakt voedsel

Het eten onderweg is meestal goed, vooral de producten die uit de buurt komen. Voorgesneden en -gekookte ingrediënten en fabriekseten, worden nog niet op grote schaal door restaurants en eethuizen ingekocht zoals bij ons. Wij kregen overal kostelijke vers gemaakte gerechten voorgeschoteld: meestal samengesteld uit dat wat op de markt voorradig was. De seizoenen reflecteren zich in wat er op je bord verschijnt. In de herfst kan je kalabassen, pompoenen en bieten verwachten. Een diner begint met soep of salade. De soep was meestal een variant van de traditionele Hariri. Hariri is een maaltijdsoep die in Marrakesh in kleine straatrestaurantjes als lunch aan arbeiders wordt geserveerd. De salade kon van alles zijn, maar de bieten en aardappelsalade in Imlil spande de kroon. Het hoofdgerecht komt meestal in de traditionele stoofpot de Tajine. Toetje is vaak het enige niet verse op het menu, tenzij het vruchten zijn natuurlijk. Voor lunch kochten we meestal zelf brood en andere ingrediënten zoals olijven, sardientjes, confituren, vruchten en kaas. Marokko produceert heerlijke kazen. Soms aten we ergens een omelet in een wegrestaurant of een pastille, een beurs van bladerdeeg gevuld met van alles en bestrooid met poedersuiker. De kwaliteit ervan kon nogal wisselen afhankelijk van de vulling. Onderschrift: op het strand van Tifnite waar vers gevangen vis meteen voor je wordt klaargemaakt. 28 Marokko ZW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten